De Univé Slag om Noardeast-Fryslân is dit jaar de sportieve opening van de Admiraliteitsdagen. Donderdag 6 september barst het roeigeweld in alle hevigheid weer los in het Dokkumer Kleindiep. Vorig jaar stond er geen maat op de vrouwen- en mannenteams van Raard/Boarnwert/Foudgum. Wie gaan er dit jaar met de prijzen vandoor? Geef je zeskoppige vrouwen-/mannenteam nu op!

De Admiraliteitsdagen 2018 komen er weer aan.  Op donderdagavond 6 september organiseren we voor de tweede keer de ‘Dorpenslag’. We trekken het dit jaar iets breder dan alleen de dorpen. Ook teams uit Dokkum, bedrijventeams, vriend(inn)enteams en vooral ook gezelschappen uit de ‘nieuwe’  gemeenten zijn welkom. We hernoemen de strijd daarom ook naar ‘Univé Slag om Noardeast-Fryslân’ of ‘Univé Slag om NEF’.

De ‘Univé Slag om Noardeast Fryslan’ is een wedstrijdelement waar twee teams in één boot tegen elkaar strijden. De wedstrijd vindt plaats met twee teams van zes personen in één grote roeiboot. De teams zitten elk aan een uiteinde tegenover elkaar in de boot. Midden boven de boot hangt een touw dat dient als markering. Op het startsein gaan beide teams volle kracht tegen elkaar in roeien en proberen ze de hele boot onder het touw door te krijgen. Het lijkt dus een beetje op touwtrekken, maar dan in een boot!
[Form id=”12″]