ajax loader

Admiraliteitsdagen Dokkum 6, 7, 8 en 9 september 2018

Dokkum had vroeger een open verbinding met de Waddenzee en was daardoor een belangrijke handelsstad. De allereerste Admiraliteit van Friesland werd in 1598 in Dokkum gevestigd en werd daarmee de eerste Friese Admiraliteitsstad. De admiraliteit zorgde voor de beveiliging van de scheepsvaart en de bescherming van kust van de provincies Friesland en Groningen in oorlogstijd.

Ieder jaar vieren en herdenken we dit mooie stukje Dokkumer geschiedenis tijdens de Admiraliteitsdagen die altijd in september wordt georganiseerd. In de loop der jaren is de Admiraliteitsdagen uitgegroeid tot één van de meest aansprekende en toonaangevende evenementen van Friesland waar meer dan 60.000 bezoekers op afkomen.

Gedurende de dagen worden talloze activiteiten en theatervoorstellingen georganiseerd en vinden er op diverse podia verspreid over de stad muziekoptredens plaats van landelijk en regionaal bekende artiesten. Het Foodtruckfestival maakte vorig jaar voor het eerst onderdeel uit van het evenement en komt dit jaar zeker weer terug. De Admiraliteitsdagen kenmerkt zich door het historische en maritieme karakter en speelt zich af tegen het decor van de oude historische binnenstad van Dokkum.

Inmiddels hebben ruim 200 sponsoren uit de regio maar ook van ver daarbuiten zich verbonden aan de Admiraliteitsdagen. Bedrijven van uiteenlopende branches en verschillend in omvang maar allemaal met hetzelfde doel. Namelijk om samen met de vele vrijwilligers een fantastisch, gratis toegankelijk feest mogelijk te maken voor klanten, medewerkers en bewoners in de wijde omtrek van Dokkum!

Indien u de Admiraliteitsdagen een warm hart toedraagt en er dit jaar graag weer bij wilt zijn, vragen we u een keuze te maken uit de verschillende opties uit het sponsorprogramma. Wij zien er naar uit u (weer) als sponsor te mogen verwelkomen in september. Tot dan!

Met vriendelijke groet, Sponsorcommissieleden Admiraliteitsdagen:
Myriam Lijzenga
Germ Rekker
Marcel Dol
Klaas Sipma
Jan-Michiel van der Gang
Bert Reinders

Vragen? mail naar Sponsoring@admiraliteitsdagen.nl

Mijn foto ontbreekt

spons