Praktische info

Kom je de Admiraliteitsdagen bezoeken? Welkom in Dokkum! Op deze pagina vind je de nodige praktische informatie. Vragen? Stel ze via info@admiraliteitsdagen.nl.
Kies je onderwerp:

Programma en plattegrond

De Admiraliteitsdagen zijn gratis toegankelijk en vinden dit jaar volledig binnen de bolwerken van Dokkum plaats. Bekijk ons programma om te zien welke activiteiten er op de locaties te vinden zijn.

Bereikbaarheid

De Admiraliteitsdagen zijn gratis toegankelijk. De binnenstad van Dokkum voor, tijdens en kort na het festival vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van hulpdiensten is afgesloten voor motorisch verkeer. Parkeren kan net buiten de stad bij ’t Panwurk, de Harddraver, het Kalkhuisplein, Lutjebleek en op het terrein van voormalig tuincentrum Mollema aan de Rondweg-Noord. Vervoersmaatschappij Arriva en rederij Wagenborg maken de weg naar Dokkum vanuit de hele provincie mogelijk met een goede dienstregeling.

Munten en bekers

Heb je problemen ondervonden met de teruggaaf van je tikkie, voor de statiegeldbeker(s) die je hebt ingeleverd op ons festival? Dan kun je een e-mail sturen aan support@feeback.nl. Zij nemen deze verantwoordelijkheid op zich en kunnen je het snelst helpen aan een eventuele oplossing.

Goed nieuws: het gebruik van de statiegeldbekers heeft ervoor gezorgd dat er veel minder afval in de stad terechtkwam. Dankjewel dat ook jij daar aan meewerkte! Het was voor het eerst dat de Admiraliteitsdagen werkte met het bekersysteem. Mede dankzij de logistieke uitvoering door KB food&drinks is het een succes geworden.

Dat er problemen zijn met de terugbetaling, ervaren we als zeer vervelend en nemen we op in de plannen van komend jaar.

Uitleg statiegeldbekers
Inleverpunten statiegeldbekers

Parkeren

De binnenstad van Dokkum voor, tijdens en kort na het festival vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van hulpdiensten is afgesloten voor motorisch verkeer. Parkeren kan net buiten de stad bij ’t Panwurk, de Harddraver, het Kalkhuisplein, Lutjebleek en op het terrein van voormalig tuincentrum Mollema aan de Rondweg-Noord.

Merchandise

In onze pop-up store verkopen we shirts, petten, goodies, hoodies, bier en vlaggen. In de winkel kun je tevens Vriend Van de Admiraliteitsdagen worden. Tijdens de Admiraliteitsdagen is de winkel open van 13:00 – 17:00 uur. Volg ons op Facebook en Instagram voor actuele openingstijden. Je vindt de winkel aan de Hoogstraat 29 in Dokkum. 

Vlaggen zijn ook verkrijgbaar bij de Hema aan de Hoogstraat 18 en Van der Gang Herenkleding aan de Grote Breedstraat 9-11. 

Bezoek ook onze webshop! admiraliteitsdagen.nl/shop.

Mindervaliden

Dokkum is een toegankelijke stad voor mindervaliden. Doormiddel van spreiding over dagen en in activiteiten hebben ook mindervaliden de ruimte om van ons festival genieten. Helaas zijn er geen rolstoelplaatsen bij de podia aanwezig. In de Keppelstraat is een mindervalidentoilet aanwezig.

Dankzij het schip ‘de Markol’, die gesponsord wordt door Ziggo, kunnen mensen met een beperking vanaf het water genieten van wat er op hoofdpodium bij de Zijl gebeurt. De Markol is er voor bedoeld om recreatie in Friesland te bevorderen voor mensen met een beperking. Het schip is er volledig op ingericht en vaart vier dagen af en aan met betrokken vrijwilligers rond. Reserveren van plaatsen is niet meer mogelijk.

Live uitzendingen

De tv-uitzendingen van RTV NOF op de Admiraliteitsdagen zijn op:

  • Donderdagmiddag vanaf 14.45 uur de Marinierskapel en donderdagavond vanaf 19.45 uur De Kast
  • Vrijdagavond van 20.45-00.00 uur Night of the Praams, met OG3NE, Vangrail en Johnny Logan
  • Zaterdagavond: het concert van BLØF mag vanwege geen (rechten/toestemming) van de band niet worden uitgezonden
  • Zondagochtend van 9.45-12.00 uur Kerkdienst met band LEV
  • Zondagmiddag van 14.45-18.00 uur Adje Sing a Long

Ook op radio is veel aandacht voor de Admiraliteitsdagen, met live-verslaggevers in de binnenstad en de Weekend Nieuwsshow op locatie. 

Bij Kabelnoord is alles te zien via kanaal 20 bij Kabelnoord (RTV NOF). Wil je in HD-kwaliteit kijken? Check dan de live streams op Facebook/YouTube en de stream via de RTV NOF app en website.

Afval

In Dokkum wordt komend weekend tijdens de Admiraliteitsdagen gewerkt met statiegeldbekers. Daarnaast wordt de stad wordt vier dagen lang schoongehouden door McDonalds.

Voor het eerste rondje drinken betaalt men een muntje extra als statiegeld per beker. Bij inlevering van de laatste beker bij het inleverpunt ontvangt men het statiegeld van de beker grotendeels terug middels een tikkie. Hierdoor blijft er na afloop van de Admiraliteitsdagen minder afval over.

Statiegeldbekers = minder afval. Samen houden we Dokkum schoon! 
Lees ook over de munten en bekers.