fbpx
Dagen
Uren
Minuten

Zondag 4 september: Dokkum Zingt!

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Zondag 4 september Dokkum ZingtSaamhorigheid centraal tijdens kerkdienst Admiraliteitsdagen

‘Verbinding’ is het thema van de openluchtdienst die zondagochtend 4 september vanaf 10.00 uur op het hoofdpodium bij het Kleindiep plaatsvindt. Enkele enthousiaste Dokkumers hebben de handen ineen geslagen om deze interkerkelijke viering op het water nóg fleuriger te maken.

In navolging van het bekende EO-programma ‘Nederland Zingt’ heet de viering ‘Dokkum Zingt’! Het wordt een Sing-in met liederen vanuit alle kerkelijke stromingen en korte meditatiemomenten tussendoor.

De organisatie heeft alle kerken in Dokkum benaderd om aan deze bijzondere dienst mee te doen en verschillende kerken leveren op de één of andere manier een bijdrage. Zo zijn drie voorgangers van de partij, te weten Ton van der Wekken van de Christelijk Gereformeerde Kerk, Herman F. de Vries (PKN) en pastoor Paul Verheijen van de Katholieke kerk. De liturgie is opgesteld door deze drie predikanten.

Het muziekteam staat onder leiding van zangleider Egon van der Meulen van de Vrije Baptisten Gemeente Nehemia. Verder levert de Sportkerk Dokkum een bijzondere bijdrage op het water door de verbinding tussen de verschillende kerken te symboliseren. Het doel van deze dienst is dat er niet wordt gedacht aan de kerkmuren. Er wordt juist gekeken naar wat de kerken gemeen hebben. Het christendom is voor veel mensen in Noordoost-Friesland belangrijk dus is de organisatie blij dat God een podium krijgt tijdens het Admiraliteitsweekend.

Bezoekers kunnen deze ochtend vanaf alle ingangen van Dokkum een warm welkom verwachten. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Bonifatiuskapel. De collecte is voor de Stichting Vluchtelingenwerk. Niet onbelangrijk: er wordt voor gratis koffie gezorgd!

Foto: Bote Sape Schoorstra

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt