ajax loader

Een Drijf-in bioscoop, het WK bungeejumpen en een spectaculaire lasershow. Dit zijn nog maar een paar van de tientallen ideeën die tijdens de brainstormsessie van de Admiraliteitsdagen 2016 werden bedacht.

DOKKUM – Ruim twintig vrijwilligers waren bij de brainstormsessie aanwezig die woensdagavond bij Grand Café De Waegh in Dokkum werd gehouden onder professionele begeleiding van Gerlof Osinga.  De ambitie is om volgend jaar het podium nog mooier te maken, meer met lichteffecten te werken en duidelijkere showelementen toe te voegen aan het muzikale programma.

Ook moet er een route door de stad komen, de horecapunten moeten meer verspreid worden en er werd gesproken over een toneelspel door het hele centrum. Verder wil de organisatie naast bekende artiesten, lokaal talent de kans geven om op te treden en het is de bedoeling de scholen in Noordoost-Friesland meer te betrekken bij de Admiraliteitsdagen.

Gespreksleider Gerlof Osinga gaf nog als tip mee dat het vooral belangrijk is de continuïteit van dit prachtige feest te waarborgen. Het viel hem op dat de vrijwilligers allemaal heel verschillend zijn, maar met één gemeenschappelijke drive: ze willen er weer iets moois van maken in Dokkum!

De Admiraliteitsdagen vinden volgend jaar plaats van 1 tot en met 4 september in Dokkum. Tijdens de Admiraliteitsdagen vormen vijftig authentieke schepen uit alle windstreken op het Grootdiep en Kleindiep in de historische binnenstad het decor. Tussen de schepen ligt een drijvend podium, waarop diverse artiesten optreden. Gedurende de Admiraliteitsdagen vinden er voor jong en oud veel maritieme festiviteiten plaats in en rondom Dokkum.

 

Mijn foto ontbreekt

spons