fbpx
Dagen
Uren
Minuten

Verkeershinder en parkeren tijdens Admiraliteitsdagen.

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Dokkum maakt zich op voor de 5e editie van de Admiraliteitsdagen. Op steeds meer plekken in de stad is de speciale vlag voor dit evenement zichtbaar. In de binnenstad wordt ondertussen hard gewerkt aan de realisatie van het spectaculaire podium en horecaplein dat van 3 t/m 6 september aanstaande zal worden gebruikt. Omdat de stad tienduizenden bezoekers verwacht tijdens de Admiraliteitsdagen zijn er diverse verkeersmaatregelen aangekondigd

ParkerenSchermafbeelding 2015-09-03 om 08.53.55

Op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 september is Parkeerterrein De Helling niet beschikbaar voor parkeren. Tevens is parkeerterrein De Markt van maandag 2 september t/m maandag 9 september niet beschikbaar. Parkeerterrein Achtzaligheden (binnenstad) is vanaf donderdagavond in gebruik bij de organisatie en kan ook niet worden gebruikt als parkeerterrein. De parkeerterreinen Harddraverspark, Kalkhuisplein en Lutjebleek zijn gewoon bereikbaar voor parkeren.

Er is extra parkeerruimte gemaakt op het voormalige azc terrein aan de Parklaan, (achter het politiebureau). Vanaf dit terrein rijdt het treintje ‘It Dokkumer lokaaltje’ en enkele taxi bussen naar het centrum, De halteplaats is aan de Lyceumkade, nabij de Woudpoortbrug. Tijdens het evenement kunt u de P terrein aan de Parklaan en halteplaats Lyceumkade gratis van en naar het evenement. Op zaterdag 5 september geldt tevens een algeheel parkeerverbod voor Over de Ee.

Parkeren fietsen

Tijdens het evenement worden veel mensen op de fiets verwacht, om deze fietsen allemaal te stallen zijn er extra fietsenstalling gecreëerd. Deze zijn te vinden op de Oostersingel nabij de afslag Koornmarkt en de Oostersingel nabij afslag Korte Oosterstraat, Op het Zuiderbolwerk richting de oude burgerschool en op parkeerterrein De Helling. Graag gebruik maken van deze stalling en niet in de rest van de binnenstad neerzetten, uitgezonderd bestaande stallings.

Dit alles natuurlijk om een zo vrij mogelijk evenemententerrein (binnenstad) te houden voor bezoekers en mogelijke hulpdiensten. Tijdens evenement Binnenstad afgesloten.

Op donderdagavond 3 september, vrijdagavond 4 september en zaterdag 5 september is de binnenstad niet bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen. Ter hoogte van de Woudpoortbrug, Halvemaanpoort, Hanspoort en de Aalsumerpoort worden de wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, u wordt hier opgevangen door verkeersregelaars.

Tijdens het gehele Admiraliteitsweekend is de Zijl afgesloten voor verkeer. Tevens ondervindt men verkeershinder ten behoeve van de opbouw van de Admiraliteitsdagen. Met name op dinsdag 1 september en woensdag 2 september is de bereikbaarheid van De Zijl moeizaam. Dit wordt allemaal aangegeven met borden.

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt