ajax loader

Alle sponsoren van de Admiraliteitsdagen hebben de afgelopen weken een bezoek en presentje gekregen van de organisatie. Het gratis toegankelijke festival wordt al sinds de eerste editie gesteund door de ongekende betrokkenheid van sponsoren. Wybrand Schregardus namens sponsor Beldock: “De Admiraliteitsdagen zijn een impuls voor Dokkum en de regio. We zijn er trots op dat we dat hier doen met ons allen en daar aan bij te dragen.”

Wybrand groeide op aan het Grootdiep. Zijn broer Peter en zijn ouders wonen er nog steeds. Als gezin en als ondernemers in de familiebedrijven VBB en Beldock zagen ze de Admiraliteitsdagen ontstaan en groter worden. Als echte Dokkum liefhebbers hebben ze altijd bijgedragen aan het festival. Wybrand: “Tijdens de eerste editie lag er een ponton in het water, met een glazen container erop en een mooie auto erin. Drie sponsoren bij elkaar en een prachtige bezienswaardigheid voor alle bezoekers.” Vandaag de dag levert Beldock containers waar ze maar kunnen op de Admiraliteitsdagen. “Een productieruimte of een hele horecastraat van zeecontainers; het kan niet gek genoeg. Ook onze 7-tons heftruck is die dagen kosteloos beschikbaar waar nodig.”

Bewondering voor Dokkum

Wybrand: “Het mooie aan dit festival is, is dat er ieder jaar wel weer nieuwe jonge enthousiastelingen zijn die er aan meewerken en de mooiste plannen maken. Daar wordt je als ondernemer ook enthousiast van. Als je vervolgens op een verjaardagsfeest aan de andere kant van de provincie hoort dat ze met bewondering kijken naar wat we hier in Dokkum met ons allen neerzetten, maakt dat je trots dat je daaraan bijdraagt.” Voorzitter Rigtje Monsma van de Admiraliteitsdagen waardeert die betrokkenheid van de sponsoren enorm: “Met alle sponsoren en ook de vrijwilligers zijn we in staat een verbindend festival neer te zetten, gratis toegankelijk voor iedereen.”

Een aardigheidje voor de sponsoren

Sponsoren die nog geen bezoek hebben gehad van afgevaardigden van het bestuur en de sponsorcommissie van de Admiraliteitsdagen, kunnen dat nog verwachten. Allemaal sponsoren krijgen met het bezoek een aardigheidje: een pakket vol speciaalbieren met een mooi bierglas. In 2016 vond het eerste bierfestival plaats als onderdeel van de Admiraliteitsdagen. Tijdens de editie van 2019 werd daar het eerste eigen speciaalbier gepresenteerd: de Friesche Pinas. Deze werd in 2020 opgevolgd door de Bottelier. Voor dit jaar is daar de Konstabel aan toegevoegd, die nog later dit jaar gevolgd wordt door de Provoost. Het bierpakket is een verrassingspakket dat de nieuwsgierigheid zal wekken naar meer bier.

Over de Admiraliteitsdagen

De Admiraliteitsdagen is een gratis toegankelijk maritiem festival met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater. Het vindt jaarlijks plaats in het historische centrum van vestingstad Dokkum. De naam Admiraliteitsdagen is verbonden aan de geschiedenis van Dokkum als Admiraliteitsstad in de 16e eeuw. De komende Admiraliteitsdagen staan gepland op 1, 2, 3 en 4 september 2022.

 

Op de foto van links naar rechts: Rigtje Monsma, Peter van Ditmarsch (beide namens Admiraliteitsdagen) en Wybrand Schregardus (Beldock)

Foto: Marcel Renou

Mijn foto ontbreekt

spons