fbpx
Dagen
Uren
Minuten
Voorzitter Admiraliteitsdagen Dokkum Rigtje Monsma

Sowieso feest in september in Dokkum

Bert-Johan

Bert-Johan

Admiraliteitsdagen of Weken van de Admiraal?

Afgelopen jaar waren er geen Admiraliteitsdagen in Dokkum. In plaats daarvan werden de Weken van de Admiraal georganiseerd. “Dit jaar wordt het één van beide vormen, of een combinatie ervan”, vertelt voorzitter Rigtje Monsma namens de organisatie. “Wat er ook gebeurt, er komt sowieso feest in september. Gratis toegankelijk voor iedereen. Daar gaan we voor.”

Ondanks dat er geen Admiraliteitsdagen georganiseerd konden worden in 2020 en 2021, kon met de Weken van de Admiraal de continuïteit van samenwerking en samenzijn in Dokkum en de regio in stand worden gehouden. “Op die manier kon Dokkum toch de huiskamer van de regio zijn, en zorgen voor verbinding en ontmoeting, wat we zo belangrijk vinden”, legt Rigtje uit.

Weken van de Admiraal groot succes

De Weken van de Admiraal werden afgelopen jaar een groot succes. Dat is toe te kennen aan de gratis toegankelijkheid, de spreiding van drukte en activiteiten en de ongekende bijdrage van vrijwilligers, sponsoren en ondernemers in de stad. Rigtje: “In Dokkum laten we zien waar een kleine stad groot in kan zijn. We zetten hier al tien jaar lang met elkaar iets moois neer, of dat nou linksom of rechtsom moet. We zijn wat dat betreft echte vooruitdenkers, ook dit jaar.”

Dokkum vestingstad van het wad

Zowel de vier Admiraliteitsdagen (sinds 2001) als de zes Weken van de Admiraal (sinds 2021) staan in teken van verbinden, activiteiten, educatie, lekker eten, cultuur, theater, gastvrijheid, muziek, gezelligheid en historie, waarbij de link met de vroegere admiraliteit zoveel mogelijk centraal staat. Dokkum presenteert zich als Vestingstad van het Wad en verbindt én promoot daarmee de regio.

Admiraliteitsdagen 1, 2, 3 en 4 september

Of er Weken van de Admiraal of Admiraliteitsdagen georganiseerd worden, wordt in het voorjaar definitief besloten. Er wordt ook nagedacht over een afwisseling in de komende jaren. Rigtje: “Vooralsnog blijven de eerstvolgende Admiraliteitsdagen gepland staan op 1, 2, 3 en 4 september 2022.”

Voorzitter Admiraliteitsdagen Dokkum Rigtje Monsma

Voorzitter Admiraliteitsdagen Dokkum Rigtje Monsma, foto: Bote Sape Schoorstra

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt