fbpx
Dagen
Uren
Minuten

ROC Friese Poort aanwezig bij de zesde editie van de Admiraliteitsdagen in Dokkum

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Zaterdag 3 september is ROC Friese Poort aanwezig bij de zesde editie van de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Met een solarboot, een demonstratie van een rook- en handstakellicht en rondvaarten met de sloep Underweis promoot ROC Friese Poort de maritieme opleidingen.

Solarboot
Het Sinnergy solarteam van de vestiging uit Drachten is aanwezig en geeft op verschillende tijden een demonstratie. Ook kunnen de bezoekers de solarboten bewonderen en vragen stellen aan de studenten. Het Sinnergy solarteam heeft begin juli meegedaan aan de Dutch Solar Challenge. Zij eindigden in hun klasse op een keurige vierde plaats. Het solarteam van Sneek reisde daarna door naar Monaco, naar het Wereld Kampioenschap. Hier eindigde het team op een tweede plaats. Een geweldig resultaat.

Sloepvaren
Vanaf een duidelijk herkenbare informatiestand, inclusief nettenboeter, kunnen bezoekers meevaren met de sloep Underweis. Dit is een sloep die gebouwd is door studenten scheeps- en jachtbouw van ROC Friese Poort. Elk half uur vaart de boot langs de prachtige bolwerken van een feestelijk Dokkum.

Handstakellicht 
Drie studenten van de Visserij-opleiding op Urk geven samen met hun docent een spectaculaire demonstratie van de handstakellicht. Ze spelen een noodsituatie na en laten zien hoe een noodpakket ervoor kan zorgen dat je open water gered wordt.

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt