ajax loader

DOKKUM – Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar de live verslaggeving rondom de Admiraliteitsdagen afgelopen weekend in Dokkum. De vrijwilligers van streekomroep RTV NOF (Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a.) waren met een team van bijna veertig medewerkers in alle disciplines (radio, tv en online) te vinden in de stad. ‘Duizenden kijkers, echt onvoorstelbaar, het bereik was gigantisch en de reacties kwamen vanuit de hele wereld‘, zegt Herman de Hoop (voorzitter RTV NOF).

 

Het was het vierde jaar op rij dat RTV NOF de registraties van het alsmaar groeiende evenement in de binnenstad van Dokkum verzorgde. Nieuw was een facilitaire samenwerking met Omrop Fryslân, dit komt voort uit een samenwerkingsverband wat afgelopen zomer aangegaan. Ook de lokale omroep van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel (RTV Kanaal 30) doet hieraan mee en leverde vrijwilligers en toonde de beelden van de diverse concerten en kerkdienst op haar tv-kanaal.

 

Dat er op twee tv-kanalen en de Omrop Fryslân stream en app werd uitgezonden was merkbaar. Ook de weersomstandigheden op vrijdagavond en de drukte in Dokkum op zaterdagavond zorgen voor flinke drukte op de servers. Op zaterdagavond werd publiek opgeroepen thuis te blijven en het concert via RTV NOF te volgen. Beide avonden was er een recordaantal van meer dan tienduizend kijkers, ook het bereik via social media en live-streaming op Facebook was enorm. De kerkdienst en afsluiting op zondag scoorden traditioneel ook goed.

 

‘Het geeft onze vrijwilligers na weken van voorbereiding, een weekend van korte nachtjes en vele uren inzet grote voldoening dat het publiek de uitzendingen zo enorm goed heeft bekeken en gewaardeerd’, aldus de Hoop. De omroep kon gebruik maken van ruimtes bij Adema Architecten en werd ondersteund door Kabelnoord en Albert Heijn Dokkum/ Damwâld. De ambitie is om meer zulke registraties te kunnen doen, maar RTV NOF is daarvoor sterk afhankelijk van budget en sponsoring. ‘Dit type uitzendingen kan als relatief kleine omroep eigenlijk niet, maar evenals het geheim van de Admiraliteitsdagen ligt in de kracht van samenwerken’, besluit de Hoop.  

Mijn foto ontbreekt

spons