fbpx
Dagen
Uren
Minuten

Klompkesilen: Iedereen mag meedoen!

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Het Iepen Frysk Kampioenskip Klompkesilen (IFKK) wordt zaterdagmiddag 3 september gezeild tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Tot nu toe hebben leerlingen van basisscholen uit Dongeradeel voor deze wedstrijd 54 klompen gebouwd om mee te zeilen. Maar ook andere kinderen mogen zich met hun eigen klomp inschrijven voor deze wedstrijd!

Wedstrijd klasse IFKK
Dertien basisscholen uit Dongeradeel doen mee met 26 wedstrijdklompen. Daarmee kunnen leerlingen uit de midden- of bovenbouw van elke school de sportieve ‘zeilstrijd’ aangaan met de andere scholen en overige deelnemers. ,,We hopen dat er vanuit heel Friesland nog deelnemers bij komen om aan het IFKK mee te doen. Er is geen strikte leeftijdgrens. Dat kinderen aan de zeilklomp plezier beleven staat voorop’’, aldus coördinator Robert Graveland. De winnaar van alle deelnemers mag zich van het watersportverbond Fries Kampioen Klompkesilen 2016 noemen.

Open klasse en Showklasse
Ook andere leerlingen en groepen doen mee aan het Klompkesilen, maar dan in een andere categorie: de Open klasse waarin ze met een zelf ontworpen ‘eigen’ klomp een wedstrijd zeilen. De Burgerschool bouwt voor deze categorie 18 klompen en de Bonifatiusschool 10. Verder is er nog een Showklasse waarbij het gaat om het creëren van de mooiste klomp. Graveland: ,,Het maakt niet uit of deze klomp wel of niet kan varen. Het gaat er in dit geval om hoe de klomp er uit ziet. In deze categorieën zijn eveneens mooie trofeeën te winnen. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen.’’

hoora klompGrote gele zeilklomp
,,Mede namens Stichting IFKK hoop ik dat veel kinderen een super enthousiast evenement gaan beleven, met alle fans die meekomen’’, aldus coördinator Robert Graveland. Het evenement vindt plaats op zaterdagmiddag 3 september op en bij het Kleindiep. De locatie is goed herkenbaar door een hele grote gele zeilklomp. Mocht de wind parten spelen dan wordt uitgeweken naar een andere locatie. Check dus 2 september de definitieve locatie op deze website.

Inschrijven kan nog
Tot 3 september 13.30 uur is inschrijving nog mogelijk. Van 13.00 tot 14.00 uur worden de wedstrijd zeilklompen ingemeten en de wedstrijden vinden plaats tussen 14.00 en 15.00 uur. Tot slot zijn de drie prijsuitreikingen om 15.30 uur op het grote podium gevolgd door een ere- klompronde voor de Kampioen!

Meer informatie: www.klompkesilen.nl

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt