fbpx
Dagen
Uren
Minuten

Kidsplein en brocante markt tijdens Admiraliteitsdagen

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Gezinnen met kinderen en liefhebbers van kunst en brocante kunnen tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum hun hart ophalen. Speciaal voor kinderen wordt een kinderplein ingericht en voor volwassenen is er – naast de gezellige winkels in het historische centrum – een mooie markt waar ze lekker kunnen shoppen.

Kinderplein

Voor de (kleine) kinderen is dit jaar een speciaal Kinderplein ingericht, met een springkussen, ballenbak, schmink, suikerspinnen en een clown met ballonnen. Bijzonder is de grote houten boot die de kinderen met z’n allen mogen beschilderen. Op dit plein aan de bovenzijden van de Markt zal Adje de Admiraal – de mascotte van de Admiraliteitsdagen – opvallend vaak te vinden zijn zodat kinderen met hem op de foto kunnen. Voor de ouders van de kinderen is er aan de onderzijde van de Markt van alles te doen. Zo staan daar de foodtrucks en er zijn de hele dag optredens.

Kunst en brocante

In de Grote Breedstraat – dé winkelstraat van Dokkum – exposeren regionale en landelijke kunstenaars zaterdag 9 september hun werk op de kunstmarkt. Een dag later – op zondag 10 september – vindt hier een brocante markt plaats. De markt wordt opgevuld met foodtrucks en zitjes waar onder andere koffie en lekkere ambachtelijke wafels verkrijgbaar zijn. De brocante markt begint na de bijzondere openluchtkerkdienst die gehouden wordt vanaf het water.

Wanneer?

De Admiraliteitsdagen vinden dit jaar van 7 tot en met 10 september in Dokkum plaats. Dit maritieme en muzikale festival voor jong en oud trekt jaarlijks tienduizenden mensen naar de historische binnenstad. Vooral de avondconcerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn bekend. Ook de vele (maritieme) activiteiten overdag zijn inmiddels erg populair.

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt