ajax loader

Dokkum, 3 juni 2015 – Onder groot enthousiasme van basisschool leerlingen en burgemeester Marga Waanders van gemeente Dongeradeel zijn op woensdag 3 juni de eerste vlaggen voor de Admiraliteitsdagen 2015 in productie gegaan.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 08.00.28De introductie van de vlag was vorig jaar een groot succes. De vlaggen waren in slechts een aantal dagen uitverkocht. Ook dit jaar is er al veel belangstelling voor de Admiraliteitsvlag getoond. Binnenkort komen basisschool kinderen uit de regio langs de deuren om de vlaggen aan te bieden. Een deel van de opbrengst gaat naar de basisscholen. Om de leerlingen bij dit evenement te betrekken, waren vele basisschool leerlingen uitgenodigd om bij het drukken van de vlaggen aanwezig te zijn.

De aftrap vond plaats door burgemeester Marga Waanders van Dongeradeel, die de leerlingen in het kort de historie van Dokkum als Admiraliteitsstad toelichtte. Daarna gingen de kinderen mee de fabriek in waar productiemanager Johan Schaafsma de kinderen liet zien hoe een vlag wordt gedrukt.

Schermafbeelding 2015-06-04 om 08.00.11De Dokkumer Vlaggen Centrale kijkt terug op een geslaagde middag. “We hopen dat deze unieke samenwerking tussen de organisatie van de Admiraliteitsdagen, de basisscholen en Dokkumer Vlaggen Centrale, net zo’n succes wordt als de vlaggenactie van vorig jaar” aldus Eric de Jong, Sales Manager van Dokkumer Vlaggen Centrale. “Als het enthousiasme van de kinderen een voorbode is voor de verkoop, dan zal er in september weer volop gevlagd worden!”

Mijn foto ontbreekt

spons