ajax loader

Het is de organisatie van de Admiraliteitsdagen in Dokkum goed gelukt de eerste avond. Vrijdagavond 6 september vond de opening van de Admiraliteitsdagen plaats. Een prachtig decor, bekende artiesten en een sfeervol publiek zorgde voor een prima eerste avond. Duizenden mensen trokken naar de historische binnenstad van Dokkum om op het Kleindiep de Night of the Praams, het openingsconcert te beleven. Aan dit traditionele openingsconcert verleenden onder andere Jamai, Die Twa en Elske DeWall hun medewerking.

Dokkum was ooit bijna een halve eeuw lang een belangrijke marinebasis en vestigingsplaats van een eigen Admiraliteitsraad. Het had een open verbinding met de Waddenzee en was een belangrijke handelsstad. De eerste admiraliteit van Friesland werd in Dokkum gevestigd in 1618. De stad werd daarmee de eerste Friese admiraliteitsstad, maar raakte deze positie later kwijt aan Harlingen. De open verbinding met zee is verdwenen, de stad is geen havenstad meer. Dokkum is wel het bruisend centrum van de regio en dat werd vrijdagavond uitstekend zichtbaar.

Zaterdag is het tijd voor diverse organisaties om zich te laten zien met stands en het geven van demonstraties. Er staan onder andere rondvluchten in een helikopter en rondvaarten op het programma. Daarnaast liggen er in Dokkum vele schepen, schuiten, sloepen en boten in de historische binnenstad. Ook vindt traditiegetrouw de Lauwerszee Regatta plaats op het Lauwersmeer en exposeren regionale en landelijke kunstenaars hun werk op de jaarlijkse kunstmarkt. Op zondag is er een kerkdienst vanaf het water, een meezingconcert en een jubileumconcert van de Stedelijke Harmonie Dokkum.

tekst: www.in-dokkum.nl

Mijn foto ontbreekt

spons