ajax loader

DOKKUM – Opnieuw gaan de Admiraliteitsdagen in Dokkum niet door. Vorig jaar al werd de jubileumeditie verschoven naar dit jaar. De tiende editie van de Admiraliteitsdagen wordt nu uitgesteld naar 1, 2, 3 en 4 september 2022.

“Hoewel de kans bestaat dat er in september weer mogelijkheden zijn voor festivals, zijn de onzekerheden te groot voor ons vierdaags evenement met 100.000 bezoekers”, zegt voorzitter Jan Michiel van der Gang. “Ook zorgt de onzekerheid rondom de regelgeving ervoor dat we ons nu niet goed kunnen voorbereiden. De kracht van de Admiraliteitsdagen is dat het een gratis toegankelijk festival voor iedereen is, en dat lijken we ondanks de versoepelingen niet waar te kunnen maken.”

Een moeilijk besluit, noemt voorzitter Jan Michiel deze beslissing die in goed overleg met de gemeente werd genomen. “Emotioneel gezien wil je dit niet, maar rationeel gezien weet je dat het het enige juiste is.” Gelukkig zorgen de versoepelingen die vandaag zijn ingetreden wel voor iets meer mogelijkheden voor wie naar Dokkum en de regio komt, en voor ruimte voor de ondernemers. Jan Michiel: “We kunnen iedereen met een gerust hart welkom heten in de vestingstad van het wad, maar helaas nog zonder Admiraliteitsdagen.”

De organisatie van de Admiraliteitsdagen voelt zich gesteund door de ongekende betrokkenheid van sponsoren, vrijwilligers en bezoekers bij de Admiraliteitsdagen. Die betrokkenheid wordt kracht bijgezet door de opzet van de Vrienden van de Admiraliteitsdagen, waaraan een ieder zich kan aansluiten met een kleine of grote bijdrage, en die de toekomst van het festival mede veilig stellen. Jan Michiel: “We beseffen allemaal dat juist een festival als het onze voor verbondenheid kan zorgen in de samenleving, na een lastige periode voor iedereen. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze jubileumeditie alsnog gevierd gaat worden, op een goed moment, in goede gezondheid.”

De Admiraliteitsdagen is een gratis toegankelijk maritiem festival met muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater. Het vindt jaarlijks plaats in het historische centrum van vestingstad Dokkum. De naam Admiraliteitsdagen is verbonden aan de geschiedenis van Dokkum als Admiraliteitsstad in de 16e eeuw.

Mijn foto ontbreekt

spons