ajax loader

De Zeeuwse band BLØF staat op zaterdagavond 3 september op de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Dat is vrijdag 8 april bekend gemaakt op een bijeenkomst voor sponsoren en vrijwilligers van het festival. Daar werd ook duidelijk dat de organisatie kiest voor spreiding in tijd en locaties in de binnenstad van Dokkum.

De Admiraliteitsdagen vinden dit jaar in zijn geheel plaats binnen de bolwerken van Dokkum. Activiteiten die eerder buiten de bolwerken plaatsvonden, worden verplaatst naar de binnenstad. In de binnenstad worden meerdere zones ingericht om publiek te spreiden. Met een volwaardig dagprogramma van donderdag 1 tot en met zondag 4 september, wordt het een familiefeest voor het hele gezin. Het podium op de Markt wordt kleiner, op de Breedstraat komt een groter podium. In het water aan de Koornmarkt wordt een groot schip gehesen dat een belangrijke publiekstrekker wordt. De hoofdlocatie van de Admiraliteitsdagen blijft de Zijl, met een podium boven het water. Op zaterdag 3 september speelt de Zeeuwse band BLØF op dat podium. Het is de grootste band in het bestaan van de Admiraliteitsdagen die het podium betreedt.

BLØF

Met de boeking van BLØF gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie van de Admiraliteitsdagen in vervulling. BLØF is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single Liefs uit Londen en scoorden sindsdien talloze hits. Met Zoutelande, de hit van BLØF en zangeres Geike Arnaert, kreeg de band bekendheid in België. Sinds hun oprichting in 1992 bracht BLØF 12 studio-albums uit en sleepte diverse muziekprijzen in de wacht. Het meest recente album AAN dateert uit 2017. BLØF is de meest gedraaide artiest op de Nederlandse radio in de periode 2010-2019. 

Ondernemende regio

‘Wiis en grutsk’ was de burgemeester op wat er de afgelopen 10 jaar is neergezet aan Admiraliteitsdagen in Dokkum, maar ook aan bekendheid ver daarbuiten. Hij was aanwezig op de bijeenkomst en sprak sponsoren en vrijwilligers toe. “Ook de afgelopen twee jaar is het gelukt te laten zien dat Dokkum en de regio ondernemend zijn. Jullie hebben juist deze tijd gebruikt om aan te pakken en te groeien, te overwegen wat anders of beter kan, om dit jaar weer te kunnen knallen met het festival. Laten we met z’n allen van deze editie een festival maken dat tot de verbeelding spreekt en waar we tot ver buiten Dokkum trots op kunnen zijn”, zo sprak hij uit.

De tiende editie van de Admiraliteitsdagen vinden plaats op 1, 2, 3 en 4 september 2022. De Admiraliteitsdagen is een maritiem festival met een muziek, spectaculaire activiteiten, historische schepen, een foodfestival en straattheater. 

Mijn foto ontbreekt

spons