ajax loader

DOKKUM – Dokkum maakt zich op voor de negende editie van de Admiraliteitsdagen. In de binnenstad wordt hard gewerkt aan de realisatie van de podia en het evenemententerrein. Omdat de organisatie honderdduizend bezoekers verwacht tijdens de Admiraliteitsdagen van 5 t/m 8 september zijn er diverse verkeersmaatregelen in en om de stad om de veiligheid van een ieder en de toegankelijkheid van hulpdiensten te waarborgen.

Doorgaand rijverkeer binnenstad gestremd
Van donderdag 5 september en t/m zondag 8 september is de binnenstad niet bereikbaar met gemotoriseerde voertuigen. Ter hoogte van de Woudpoortbrug, Halvemaanpoort, Hanspoort en de Aalsumerpoort worden de wegen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, verkeer wordt hier opgevangen door verkeersregelaars.

Op- en afbouw
Vanwege de op- en afbouw van de Admiraliteitsdagen is er verkeershinder in de stad. Van maandag 26 augustus tot en met donderdag 12 september is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Legeweg en Koningsstraat richting de Zijl. Dit is ten behoeve van de op en afbouw van het podium vanaf de Suupmarkt. Café/restaurant ’t Raedhûs en terras blijven bereikbaar voor bezoek. In de loop van volgende week zijn tevens De Zijl, Diepswal en de Dijk niet meer open voor doorgaand verkeer. Deze wegafsluitingen worden aangegeven door tekstborden en afsluitingen.

Doorvaart gestremd
Vanaf dinsdag 27 augustus is de doorvaart gestremd voor het Kleindiep, hier wordt gebouwd aan het podium. Deze stremming duurt tot 12 september.

Parkeren
Parkeren op de Helling is vanaf donderdag 5 september t/m maandag 9 september niet mogelijk, tevens is parkeerterrein De Markt vanaf maandag 2 september 18.00 uur t/m dinsdag 10 september afgesloten. Parkeerterrein Achtzaligheden (binnenstad) is vanaf vrijdag 6 september in gebruik bij de organisatie en kan ook niet worden gebruikt als parkeerterrein. De parkeerterreinen Harddraverspark, Kalkhuisplein en Lutjebleek zijn gewoon bereikbaar voor parkeren. Extra parkeerruimte is er bij voormalige tuincentrum Mollema aan de Rondweg Noord. Vanaf hier ben je in 10 minuten in de binnenstad van Dokkum. Zaterdag 7 september geldt tevens een algeheel parkeerverbod voor Over de Ee.

Parkeren fietsen
Tijdens het evenement worden veel mensen op de fiets verwacht, om deze fietsen allemaal te stallen zijn er extra fietsenstalling gecreëerd. Deze zijn te vinden op de Oostersingel nabij de afslag Koornmarkt, de Oostersingel nabij afslag Korte Oosterstraat en op het Zuiderbolwerk richting de oude burgerschool.

Mijn foto ontbreekt

spons