ajax loader

DOKKUM – De Admiraliteitsdagen in Dokkum zijn donderdagochtend van start gegaan met de Challenge of the Admiraal. Zo’n 400 leerlingen van basisscholen uit de hele regio, waaronder Holwerd, Ferwert, Kollum en Oudwoude stonden aan de start van een route door en rond Dokkum. Vanmiddag starten ruim 100 volwassen-kind en volwassen koppels.

Het principe van de Challenge is voor beide startende groepen hetzelfde. Een route in en rond de binnenstad van Dokkum leidt hen langs de nodige challenges; uitdagingen die zowel het lijf als het hoofd flink aan het werk zetten. De challenges zijn uitgezet met en met dank aan heel veel sportaanbieders uit de regio. Maar liefst 89 begeleiders zijn de hele dag op de been om de deelnemers en challenges in goede banen te leiden.

De Challenge of the Admiraal is tot stand gekomen naar aanleiding van de wens om meer de verbinding te zoeken met de regio, de donderdag als volledige dag mee te laten tellen op de Admiraliteitsdagen én een groot sportief element voor jong en oud toe te willen voegen aan het festival.

Foodtrucks en het reuzenrad op de Markt draaien de hele dag mee om de eerste festivaldag compleet te maken. De eerste van vier Admiraliteitsdagen wordt vanavond afgesloten op de Markt met een optreden Alice Springs. De negende editie van de Admiraliteitsdagen duren nog tot en met zondag 8 september.

Foto: Tim Groeneveld

Foto: Tim Groeneveld

Mijn foto ontbreekt

spons