ajax loader

Foto door Bote Sape Schoorstra

DOKKUM – “Je weet, als je hier burgemeester bent, dat de Admiraliteitsdagen in september op de agenda staan, dat staat vast.” Burgemeester Hayo Apotheker maakt zich op voor zijn eerste, en enige Admiraliteitsdagen. Als tijdelijk burgemeester blijft hij tot de jaarwisseling.

“Als nieuwe fusiegemeente Noardeast-Fryslân is er geen betere gelegenheid stad en regio vol trots te tonen aan de buitenwacht dan tijdens de Admiraliteitsdagen. Èn als zelfbewuste inwoners te genieten van onze eigen leefwereld. Het heeft alles: activiteiten, sfeer, ontmoeting en vertier. Dan is een stad echt stad en ‘huiskamer’ van de hele regio. Vrij toegankelijk met ‘voor elck wat wils’. Topdagen voor heel Fryslân.”

De voorbereiding voor de Admiraliteitsdagen gaan voortreffelijk, aldus Apotheker: “We kunnen putten uit bijna tien jaar aan draaiboeken, dat geeft een goed houvast. Natuurlijk hebben we nauw overleg over publieksstromen, logistiek en veiligheid. De stad zal bruisen met veel activiteiten.”

Een nieuwe gemeente geeft veel energie, geeft Apotheker aan: “Ik vind het bijzonder om hier het eerste jaar in Noardeast Fryslân burgemeester te zijn. Ook op de Admiraliteitsdagen zal mijn verhaal gaan over de kracht van deze gemeente, de plannen die er zijn, en de dynamiek van het gebied. Dokkum als regiostad staat daarin centraal.”

Mijn foto ontbreekt

spons