ajax loader

The Cool Quest treedt vrijdag 7 september aanstaande op tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Deze dynamische hiphop-band met funk-, elektronische en pop-invloeden heeft zelfs deels Sneker roots. Van oorsprong een groep jonge enthousiaste muzikanten die elkaar ontmoetten tijdens een jamsessie is The Cool Quest uitgegroeid tot een energieke festivalband die door heel Europa tourt. De fanbase is groot in onder andere Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Spanje.

In het jaar 2014 verscheen hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’. Hun eerste hit ‘Shine’ zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio- en tv-stations. Tevens werd de band dat jaar uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. In 2015 volgde de titel 3FM Serious Talent. De daaropvolgende EP ‘Pulsar’ heeft de toon gezet, en op 23 maart jl. is hun nieuwe album ‘Vivid’ gereleased.

Houd deze jongens en jongedame in de gaten, want ze hebben heel wat in hun funky mars. De organisatie is meer dan tevreden dat zij deze Nederlandse band vast heeft kunnen leggen voor een spetterend optreden tijdens de Admiraliteitsdagen, want live is de band op haar best!

Tekst: Tineke Admiraal

Mijn foto ontbreekt

spons