ajax loader

Tijdens de allereerste editie van de Admiraliteitsdagen vertolkte hij de rol van admiraal en opende hij het maritieme festival van dat jaar. Dit jaar keert Syb van der Ploeg terug op het podium van de Admiraliteitsdagen in Dokkum: “In 2011 lag het podium nog aan de andere kant van de Zijl. Ik vind het heel bijzonder dat ik dit jaar als zanger boven het keerpunt hang waar ik als schaatser twee keer passeerde tijdens een Elfstedentocht.”

Dokkum is bovendien de geboortestad van de zanger, die met zijn band De Kast in 1997 landelijke bekendheid kreeg met het nummer ‘In nije dei’. Sindsdien treedt hij op in heel Nederland. Toch blijft ‘het Friese’ speciaal voor Syb: “Ik ben heel blij dat ik een Fries ben. Want daarmee, vind ik, heb ik iets extra’s in mijn leven. Het Fries heeft nog zoveel eigenheid, dat vind je nergens anders in Nederland.”

Het optreden van Syb van der Ploeg tijdens de Admiraliteitsdagen is onderdeel van het muziekprogramma dat is samengesteld door artistiek leider Sjoek Nutma. Een variëteit aan artiesten en muzikanten betreedt het podium in het weekend van 6, 7, 8 en 9 september. Onder andere Glennis Grace, Maan, Waylon, Kraantje Pappie, The Cool Quest en André Hazes maken hun opwachting op het maritieme festival.

Foto: Marit Anker
Tekst: Thea van der Schaaf

Mijn foto ontbreekt

spons