ajax loader

Donderdag 6 september ging het maritieme festival van Dokkum officieus los om 13.00 uur. Toen landde de NH90, een maritieme gevechtshelikopter, op het Harddraverspark, maar niet vóór het een rondje boven diverse Dokkumer wijken gemaakt had. Onder andere de Jantjeszeepolder en Kooilanden konden genieten van het voor deze gelegenheid laagvliegende imponerende bakbeest. Op het gras van het Harddraverspark was het vervolgens de hele middag een drukte van belang om deze speciale helikopter eens van binnen en buiten te kunnen bewonderen.

Om 17.00 werd het Dokkumer wedstrijdskûtsje gedoopt op het Kleindiep. De laatste zoon van voormalig schipper Van der Werf kreeg de eer om de nieuwe naam van het schip te onthullen: de ‘Ebenhaëzer’. Het geheel werd feestelijk omlijst door passende liederen van shantykoor ‘de Admiraliteitssjongers’. Trotse nazaten van de familie Van der Werf alom op het dek!
Om 18.30 uur startte de Univé Slag om Noardeast-Fryslân. Diverse teams uit Dokkum en omliggende dorpen leverden felle en bij tijd en wijle hilarische strijd om de beker! Hartstochtelijk schreeuwende coaches, volstrekt ongelijk roeiende teams, misslagen, geamuseerd publiek, een spat regen en het humorvolle commentaar van speaker Lubach maakten het een fijne start van de avond. Winnaar bij de damesploegen werd Dierenartsenpraktijk Dokkum, de zege bij de heren ging -net als vorig jaar- naar Foudgum/Bornwird/Raard.

Rond 21.00 uur startte het muzikale programma. De band ‘Alice Springs’ beet het spits af en deed dat met verve! Vele Admiraliteitsgangers togen aan het begin van de avond naar het toen nog relatief rustige centrum om het maritieme festival met elkaar in te luiden.

Tekst: Tineke Admiraal

Mijn foto ontbreekt

spons