fbpx
Dagen
Uren
Minuten

Glennis Grace herontdekt Dokkum na Amerikaans avontuur

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

‘Onze’ Glennis Grace maakt momenteel furore in Amerika, Nederland en daarbuiten. Ze blies onlangs de kritische jury van America’s Got Talent compleet omver met haar vertolking van Whitney Houston’s hit ‘Run to you’.

Fantastisch dat Glennis ook bij ons op het podium staat! Dit one moment in time is voor Dokkum!

Diverse internationale platenmaatschappijen verdringen zich al voor de Nederlandse zangeres om haar binnen te halen. Vanwege een streng geheimhoudingscontract mag Glennis nog niks loslaten over het verdere verloop van de show. America’s Got Talent wordt alleen in de Verenigde Staten al door gemiddeld 11 miljoen mensen gevolgd.

De Amsterdamse vocaliste, echte naam Glenda Hulita Elisabeth Batta, noemt het ‘completely insane’ zoals ze nu in het middelpunt van de belangstelling staat. In Nederland breekt Glennis Grace op 16-jarige leeftijd landelijk door wanneer ze de Soundmixshow wint met een vertolking van haar grote idool Whitney met het nummer ‘One Moment in Time’. In 2005 vertegenwoordigt ze ons land gloedvol op het Songfestival in Kiev. De carrière van Glennis Grace krijgt een nieuwe wending door haar deelname aan het tv-programma ‘De beste zangers van Nederland’. Met de uitvoering van het Nederlandstalige nummer ‘Afscheid’ -oorspronkelijk van Volumia- valt Glennis in de prijzen. De eerste nummer 1 hit is een feit.

Sinds een aantal jaar is de zangeres ook vast onderdeel van de groep ‘Ladies of Soul’, samen met Edsilia Rombley, Berget Lewis en saxofoniste Candy Dulfer.

Tekst: Tineke Admiraal

Amerikaanse platenlabels in de rij voor Glennis Grace

Glennis Grace (40) is na haar succesvolle auditie bij America’s Got Talent overstelpt met positieve reacties van platenlabels in de Verenigde Staten. Of die belangstelling uit de Amerikaanse muziekindustrie al tot een deal en eventuele optredens heeft geleid, mag de zangeres nog niet zeggen. Wat de keuze ook wordt, het tweede weekend van september kun je haar zien optreden tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum!

Glennis Grace treedt op tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum.

 

 

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt