fbpx
Dagen
Uren
Minuten

‘Alle Hens Aan Dek’ op vernieuwde Markt tijdens Admiraliteitsdagen

Gerbrand Nicolai

Gerbrand Nicolai

Na een zeer geslaagde eerste editie in 2017 staat dit jaar Alle Hens Aan Dek weer op het programma van de Admiraliteitsdagen. Het festivalonderdeel met alternatieve rockmuziek vindt plaats op de volledig vernieuwde Markt. Gert Jan de Beer namens de organiserende activiteitencommissie: “Die nieuwe setting leek een uitdaging van jewelste, maar aan de tekentafel hebben we een terrein geschetst dat het resultaat van vorig jaar nog wel eens kan overtreffen!”

De foodtrucks, die vorig jaar met hun grote diversiteit aan etenswaar bijdroegen aan een smaakvolle muzikale avond op de Markt, keren voor een groot deel terug. “De Markt lijkt te zijn gemaakt voor de combinatie van eten en muziek”, zegt Gert Jan. Vorig jaar was het festivalonderdeel Alle Hens Aan Dek, ondanks het slechte weer, een doorslaand succes. Gert Jan: “Er heerste een positieve en energieke sfeer, en we kregen zeer goede recensies van onder meer 3voor12 Friesland, dit ondanks het feit dat ze heel typerend ‘alle plens aan dek’ schreven vanwege de hoeveelheid regenwater.”

“Ook voor de editie 2018 hebben we een zeer gevarieerd programma samengesteld”, vervolgt hij. “Er komen bands die hun sporen in het club-, poppodium en festivalcircuit al dik verdiend hebben. Door de samenwerking met Jaap van der Velde, die vele contacten in de muziekwereld heeft, halen we wederom kwalitatief hoogwaardige bands uit het alternatieve circuit naar Dokkum.” Alle Hens Aan Dek vindt plaats op vrijdagavond 7 september vanaf 17.45 uur.

De programmering voor Alle Hens Aan Dek 2018:

SWEETGODANIMALS: Met Dokkum als thuishaven weet je al hoe laat het is. Een band met lokale helden die lekker dansbare dreampop met new wave-invloeden maakt. Heeft al menig publiek uitzinnig aan het dansen gekregen! Onlangs was deze jonge band nog headliner op het ‘Freeze Festival’.

Kieff: deze groep jonge jongens uit Leiden maken licht psychedelische noisepop. De vaak vrolijke bas- en gitaardeuntjes worden perfect afgewisseld met hardere nummers.

Venus Tropicaux: deze post-punkband uit Rotterdam heeft Marrit Meinema uit Dokkum in de gelederen. Het is een zeer energieke band die ook internationaal zijn sporen al verdiend heeft. Ze spelen typische jaren ‘80 punk, gegoten in een eigentijds jasje.

Charlie and the Lesbians: punk uit Brabant. Deze band maakt de reis naar Friesland om te laten zien wat een energiek optreden is. Niet voor tere zielen, en hopen dat het podium stevig opgebouwd is!

Korfbal: nee, dit is niet de sport waar je nog gemengd mag douchen. Dit is een band bestaande uit vier heren waaronder Jaap van der Velde en Leon Harms uit Dokkum. Wat begon als een project puur voor de lol is uitgegroeid tot een band die iedereen wil boeken. Van Noorderslag tot Welcome to the Village. Op Alle Hens Aan Dek geven zij hun voorlopig laatste optreden. Komt dat zien en beleven!

Pip Blom: deze Amsterdamse band is benoemd naar haar frontvrouw en barst van het talent. Zo speelden ze onder andere Into the Great Wide Open al plat en schopten ze het tot de 25 beste optredens van het Best Kept Secret Festival. Een must see!

The Cool Quest: we sluiten gepast af met The Cool Quest uit Zwolle inclusief enkele Friese wortels. Denk je aan een festivalband die in heel Europa optreedt, dan komt deze naam als een van de eerste naar boven borrelen! Dansbare hiphop, en deze band staat garant voor een feestje. Funk it out loud!

Gert Jan heeft nog een goede festivaltip: “Voor iedereen die geen Lowlandskaartje heeft kunnen bemachtigen, kom naar Dokkum. En voor iedereen die wel een kaartje heeft, kom ook!”

Geen nieuws missen? Volg:

Mijn foto ontbreekt