ajax loader

De IFKS is inmiddels in volle gang. Sommigen van u heeft het wellicht via de Social Media meegekregen maar Skûtsje Stêd Dockum doet het goed! Hieronder even een kort verslag van de wedstrijden tot nu toe. Ik wil nogmaals benadrukken dat u ook van harte welkom bent bij de wedstrijden. Laat het even weten

Ps. Zoals eerder aangekondigd bent u allen van harte welkom op zaterdagmiddag 9 september tijdens de admiraliteitsdagen in Dokkum. Ons schip ligt dan in het Kleindiep voor het hoofdpodium.

Zaterdag 19 augustus

Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd bij Hindeloopen. En wat een wedstrijd! Een dikke wind zorgde voor het nodige spektakel. Met dikke klappen ploegde ons schip zich door de golven. Het was bikkelhard werken voor de bemanning, wat een formidabele strijd is er geleverd. Uiteindelijk als 3e over de eindstreep, een prachtig resultaat. Hieronder ons schip over de eindstreep.

Maandag 21 augustus

Maandag werd er gezeild op Stavoren. Althans er werd een poging gedaan, geen wind…. Wat een enorm verschil met de zaterdag. Na een dik uur dobberen werd de wedstrijd afgelast. Nog steeds 3e in het klassement.

Dinsdag 22 augustus

Dinsdag werd er gezeild op Heeg. Er is iets wind maar niet veel en niet constant. Tijdens het inzeilen ontdekken we dat de gaffel niet goed vrij draait. Maar op dat moment is er weinig dat er gedaan kan worden, dus plat er voor. Opperste concentratie en zoeken naar de vlaagjes wind die af en toe over het meer komen. Maar we merken dat het schip niet wil, we kunnen de hoogte niet houden. Uiteindelijk eindigen we als 8e. Erg jammer en werk aan de winkel. ’s Middags wordt met man en macht gewerkt aan het schip. De mast naar beneden en kijken hoe we het probleem kunnen oplossen.

Woensdag 23 augustus

Woensdag wordt er gezeild op het Slotermeer bij Sloten. Er is wind, yes!! De start verloopt vlekkeloos, we zijn helemaal los en hebben hoogte! Zeilen, gas! Maar dan wordt de start afgeblazen, er zijn een aantal valse starten en er wordt opnieuw gestart. Pfoe wat een spanning. Nou ja “koppen derby”! We kiezen opnieuw positie. En opnieuw lukt het een prima startplek te bemachtigen. Niet zo mooi als de eerste maar toch….. Zeilen, der vol op! Maar opnieuw wordt de start afgeblazen…. Zenuwslopend. Opnieuw starten en opnieuw positie kiezen. Deze keer wordt er gestart met een waarschuwing. Degene die nu weer een valse start veroorzaakt ligt eruit. Spannend. Maar het lukt opnieuw om een goede plek te bemachtigen. Niet zo goed als de 1e of 2e maar toch… Zeilen! Vol derop! Het wordt een formidabele wedstrijd. Op 5 meter na komen we als 3e over de eindstreep. Jammer, net geen 2e, maar wat een formidabel wedstrijd en een prima prestatie!

Terwijl we na afloop terug varen krijgen we bezoek aan boord. Wethouder Braaksma komt aan boord en feliciteert schipper en bemanning met het behaalde resultaat!

Mijn foto ontbreekt

spons