ajax loader

DOKKUM – De jury van de Vlaggenactie van de Admiraliteitsdagen is vanmorgen bij de opgegeven straten langs geweest om te controleren of alle Admiraliteitsvlaggen uithangen. Vanmiddag vindt de verloting plaats. Dan wordt bekend welke twee buurten de burgerparty hebben gewonnen. Morgen om 18.00 uur worden de winnaars bij De Zijl bekendgemaakt.

Inwoners van Dokkum gaven massaal gehoor aan de oproep van de organisatie van de Admiraliteitsdagen om de donkerblauwe Admiraliteitsvlaggen op te hangen. De stad kleurt voor een groot deel donkerblauw in verband met het maritieme festival dat gisteravond officieel van start is gegaan met de Dorpenslag. Door zoveel mogelijk vlaggen op te hangen maken deelnemende straten die volledig blauw kleuren met Admiraliteitsvlaggen kans op een feestelijke Burgerparty voor de hele buurt, compleet verzorgd door Albert Heijn Dokkum/Damwâld en de Dokkumer Vlaggen Centrale.

Net op tijd droog
De Admiraliteitsdagen duren nog tot en met zondag 10 september. De vijf speerpunten tijdens dit festival zijn: Historisch Straattheater, Foodfestival, Spectaculaire Activiteiten, Diverse Muziekpodia en Historische Schepen. Het weer bleek vrijdagochtend in eerste instantie roet in het eten te gooien. Met bakken viel de regen uit de lucht. Precies op het moment dat het muziekprogramma op de Markt begon werd het droog en brak de zon zelfs voorzichtig door. Voorzitter Jan-Michiel van der Gang is dan ook positief. ,,Zoals het nu staat valt het mee met de regen. Mocht het nodig zijn, neem dan een poncho mee in plaats van een paraplu.’

 

Mijn foto ontbreekt

spons