ajax loader

Het duurt nog een week totdat de Admiraliteitsdagen in Dokkum van start gaan, maar de voorpret is nu al begonnen. ,,Je merkt aan alles dat het maritieme feest de hele week al leeft in de stad. De vlaggen hangen uit, de watertoren staat in de schijnwerpers, het podium wordt gebouwd, de Admiraliteitskrant is verschenen, de bakker maakt admiraliteitsgebak en zo is iedereen er op zijn of haar eigen manier mee bezig’’, aldus voorzitter Jan-Michiel van der Gang van hét maritieme festival dat van 7 tot en met 10 september plaatsvindt.

Het gratis toegankelijk festival voor jong en oud trekt tienduizenden bezoekers naar Dokkum en de oude haven in de binnenstad komt weer vol te liggen met bijzondere schepen. Vooral de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht zijn populair. Maar er is veel meer te doen. Kort samengevat zijn de vijf pijlers van het festival: spectaculaire activiteiten, foodfestival, historisch straattheater, bijzondere schepen en muziek op diverse podia. Artiesten op het hoofdpodium zijn onder andere Miss Montreal, Xander de Buisonjé, Nielson, Jeroen van der Boom en Sharon Doorson. Nieuw dit jaar is het reuzenrad op het kinderplein, de speciaalbierproeverij in de Grote Kerk en het tweede podium op de Markt met een line-up die niet zou misstaan op Lowlands of Noorderslag.

Terwijl de editie van 2017 nog niet eens is begonnen zijn de organisatoren in hun achterhoofd alweer bezig met de Admiraliteitsdagen van volgend jaar. Jan-Michiel: ,,We hebben nu alweer ideeën voor 2018. Juist nu de adrenaline nog door onze aderen stroomt. We proberen elk jaar te vernieuwen, samen met de vele vrijwilligers, een hecht team waar steeds weer nieuwe mensen bijkomen. Dat zullen mensen dit jaar ook weer merken. De Admiraliteitsdagen worden groter dan ooit.’’

Mijn foto ontbreekt

spons