ajax loader
Marga Waanders Burgemeester Dongeradeel

Marga Waanders Burgemeester Dongeradeel

De Admiraliteitsdagen vinden altijd plaats aan het begin van het nieuwe seizoen. Ik zie het dan ook als een jaaropening. Dit jaar is het evenement extra speciaal omdat het gecombineerd wordt met de 4-jaarlijkse Stadsfeesten. Ook de dorpen en het onderwijs worden steeds meer bij het evenement betrokken. Op deze manier wordt het echt een ‘mienskipsfeest’.

Vooral de concerten op het water op vrijdag- en zaterdagavond zijn publiekstrek- kers. Het is een sprookjesachtig plaatje: al die boten, een ontzettend mooi podium en sfeervolle verlichting. Maar ook overdag staat Dokkum bol van de activiteiten. Het is niet ‘om ‘e nocht’ wat er allemaal georganiseerd wordt. Het programma wordt steeds uitgebreider.

Ik vind het knap dat de vrijwilligers er ieder jaar weer in slagen om het programma nóg mooier te maken. Ondernemers zijn bereid om het evenement flink te sponsoren en ook de gemeente Dongeradeel levert weer een financiële bijdrage en werkt samen op het gebied van veiligheid. Ik weet hoeveel werk er in dit evenement gaat zitten en ben er trots op dat de organisatie zo goed loopt.

Veel mensen weten inmiddels al dat ze in het eerste weekend van september in Dokkum moeten zijn. Hierbij roep ik ook alle anderen op om het programma op de website goed te bekijken. Laat dit feest niet aan je neus voorbij gaan, want het is echt fantastisch!

Mijn foto ontbreekt

spons